Logo

Literatura poznání

Kouzlo fermentace s plísní koji

Kouzlo fermentace s plísní koji

Shih Rich, Umansky Jeremy

Koji je domestikovaná plíseň, která žije s lidmi už tisíce let. Přesto, že je schopná vyrůst snad na každé potravině, jsme se s ní až donedávna mohli setkat téměř výhradně ve východní Asii. Díky globalizaci však tato houba získala podmínky k tomu, aby se rozšířila po celé planetě a pomáhala nám připravovat jídlo, které je jednoduše lepší. Více >

Tištěná kniha 509 Kč 599 Kč - 15 %
E-kniha 458 Kč 509 Kč - 10 %
Ikona dárku
Kupte si knihu a získejte dárek - knížku ve stejné hodnotě od nás dostanete zdarma!
O knize Recenze Další informace

O knize

Koji alias Aspergillus oryzae či česky kropidlák rýžový není jen tak ledajaká plíseň. Nejenom že patří do skupiny těch ušlechtilých, její vůně i chuťové vlastnosti
z ní dělají nekorunovanou královnu této kategorie. V Japonsku koji dokonce prohlásili za svou národní plíseň. Je to pochopitelné. Nebýt koji, nebylo by ani miso, ani saké.

Šéfkuchaři Jeremy Umansky a Rich Shih v Kouzlu fermentace s plísní koji nabízejí ucelený pohled na tradiční způsoby využití koji i přehled moderních receptů
z celého světa. Naučí vás, jak pomocí této ušlechtilé plísně urychlit zrání uzenin, sýrů a dalších fermentovaných potravin. Koji posune vaše pokusy s kvašením na úplně jinou úroveň a otevře vám novou dimenzi fascinujících chutí a vůní.

V Kouzlu fermentace s plísní koji najdete:

• Předmluvu autora bestsellerů o kvašení Sandora Katze (Umění fermentace).
• Nejmodernější techniky pěstování koji a metody, díky kterým si s jeho pomocí upravíte nespočet různých potravin.
• Informace o vybavení a přípravě kuchyně pro práci s koji.
• Více než 35 receptů na omáčky, pasty, kvašené dobroty a alkohol, mezi nimiž vynikají například koji popcorn, pečená miso dýně, korejské makgeolli či žitný chléb s amazake.

Chcete novinky z Alferie?

No spam guarantee.

Náhled knihy

Recenze

Recenze Anny Pačevové z mygreenovi.cz

Koketovat a kouzlit s koji v kuchyni jsem začala před pár lety. Nejvíc mě oslovilo amazake, které mi naprosto učarovalo.
Kniha Kouzlo fermentace s plísní koji je opravdu nádherná a já osobně jsem z ní velmi nadšená. Měla jsem zálusk na anglické vydání a mám radost, že u nás máme to české!

V knize najdete povídání o koji a jak to vše funguje. Také velmi praktické tipy a návody právě na zmiňované amazake, dále aminopasty (což je třeba miso, ale u toho to nekončí!), sójové omáčky a další dobroty. Uvnitř je detailní popis jak si koji vyrobit doma i spousta nevšedních a velmi zajímavých receptů jak vše v kuchyni využít. Já už se moc těším, až se pustím do dalších experimentů!

Kniha je pro všechny nadšené kvasiče a kvasičky i pro ty, co rádi experimentují v kuchyni a chtějí zkusit něco jiného, nevšedního.
Nechte se okouzlit koji a vydejte se na krásnou objevnou cestu plnou nových chuťových zážitků!
 
Anička Pačevová, mygreenovi.cz

Další informace

Tištěná kniha

Formát / stran: 167×240, 352 stran
Datum vydání: 25. 9. 2023
ISBN: 978-80-271-1342-2

E-kniha

Velikost: 8.15 MB | 8.15 MB

Novinky