Logo

Literatura poznání

Svět nenásilí

Svět nenásilí

Obnovování tkaniny lidského společenství

Kashtan Miki

Byla kdy vize světa bez násilí potřeba víc než právě teď? Miki Kashtan seznamuje čtenáře se svojí vizí světa, kde centrálním zájmem je naplňování potřeb všech. Jako metodu, jak k takovému světu dospět, nabízí NVC (nenásilnou komunikaci). Více >

Tištěná kniha 382 Kč 449 Kč - 15 %
E-kniha 325 Kč 382 Kč - 15 %
Ikona dárku
Kupte si knihu a získejte dárek - knížku ve stejné hodnotě od nás dostanete zdarma!
O knize Článek Další informace

O knize

Byla kdy vize světa bez násilí potřeba víc než právě teď?

Miki Kashtan seznamuje čtenáře se svojí vizí světa, kde centrálním zájmem je naplňování potřeb všech. Jako metodu, jak k takovému světu dospět, nabízí NVC (nenásilnou komunikaci).

V této napínavé publikaci, která je must-have pro všechny lidi zabývající se prací na lepším světě, se autorka s válečnou zkušeností dostává od principů nenásilí, reprezentovaných Ghándím, Martinem Lutherem Kingem, ale i současnějšími představiteli, k analýze společenských struktur, problematice moci, privilegií, motivace, spolupráce až k návrhům konkétních kroků vedoucích k transformaci vědomí a společnosti. Přínosná je i kapitola o dětech a výchově k míru.

Co je nenásilná komunikace?
Nenásilná komunikace (Nonviolent communication, NVC) je metoda – či možná spíše umění – komunikace směřující k vytváření porozumění mezi lidmi a k hledání řešení, která fungují pro všechny. Postupy nenásilné komunikace vyvinul Marshall Rosenberg a rozvinuli je mnozí další trenéři, včetně Miki Kashtan.

Tři pilíře nenásilné komunikace
V nenásilné komunikaci se rozvíjí tři typy dovedností:

– Kontakt se sebou samým: zaměření pozornosti na vlastní pocity a potřeby a kultivování vnitřní svobody v nakládání s nimi.

– Upřímné sebevyjádření: vyjádření všeho podstatného takovým způsobem, který budou ostatní lidé schopni slyšet a pochopit.

– Empatie: vytváření prostoru pro prožívání druhého člověka tak, aby se cítil slyšen, pochopen a brán vážně.

Chcete novinky z Alferie?

No spam guarantee.

Článek

Byla kdy vize světa bez násilí potřeba víc než právě teď? Miki Kashtan seznamuje čtenáře se svojí vizí světa, kde centrálním zájmem je naplňování potřeb všech. Jako metodu, jak k takovému světu dospět, nabízí NVC (nenásilnou komunikaci). Více informací

Další informace

Tištěná kniha

Formát / stran: 144×207, 288 stran
Datum vydání: 27. 5. 2022
ISBN: 978-80-271-3500-4

E-kniha

Velikost: 1.17 MB | 1.43 MB | 0.58 MB

Novinky