Logo

Literatura poznání

Síla přírodní fermentace

Síla přírodní fermentace

Jedinečná chuť a léčivá síla živých kultur

Katz Ellix Sandor

Objevte léčivou sílu fermentovaných potravin. Síla přírodní fermentace je oslavou přírodního bohatství. Je první kuchařkou, jež do hloubky prozkoumává kulinářské kouzlo kvašených potravin – zavede vás do jejich rozmanitého světa a nabídne jednoduché recepty na výživná, léčivá a lahodná jídla. Více >

Tištěná kniha 297 Kč
Ikona dárku
Kupte si knihu a získejte dárek - knížku ve stejné hodnotě od nás dostanete zdarma!
O knize O autorovi Další informace

O knize

Síla přírodní fermentace je oslavou přírodního bohatství, jehož chuti a prospěšných látek si lidstvo užívá po tisíce let a které se může stát součástí i vašeho jídelníčku. Je první kuchařkou, jež do hloubky prozkoumává kulinářské kouzlo kvašených potravin – zavede vás do jejich rozmanitého světa a nabídne jednoduché recepty na výživná, léčivá a lahodná jídla. Autor popisuje, jak na domácí výrobu kysaných mléčných produktů, představuje základní postupy na výrobu sýrů, věnuje se kváskovému pečivu, luštěninám či nastiňuje variabilitu přípravy kysaného zelí i jiné nakládané zeleniny. Mnohdy se během svého vyprávění pozastaví nad tradicemi nejrůznějších světových kultur. V knize nechybějí ani skutečně jednoduché techniky na domácí výrobu piva, vína i octa (spolu s recepty na cider, medovinu či šumivé víno). S téměř stovkou receptů je nejobsáhlejší a nejšířeji pojatou knihou o fermentovaných potravinách, která kdy byla publikována.

O autorovi

Katz Ellix Sandor

Narodila se v roce1962) sám sebe označuje za fermentačního fetišistu. Jeho posedlost fermentací se objevila spolu s jeho nadšením pro vaření, výživu a zahrádkaření. Pochází z New Yorku, ale v součas né době je součástí komunity lidí, jež společně žije v Short Mountain, obklopena lesy a divokou přírodou Tennessee.

Další informace

Tištěná kniha

Formát / stran: 144×207, 256 stran
Datum vydání: 12. 1. 2015
ISBN: 978-80-247-5214-3

Novinky