Logo

Literatura poznání

Síla přírodní fermentace – vázané vydání

Síla přírodní fermentace – vázané vydání

Jedinečná chuť a léčivá síla živých kultur

Katz Ellix Sandor

Nové, vázané vydání oblíbené knihy, jež do hloubky prozkoumává kulinářské kouzlo kvašených potravin vás zavede do jejich rozmanitého světa a nabídne jednoduché recepty na výživná, léčivá a lahodná jídla. Více >

Tištěná kniha 279 Kč 399 Kč - 30 %
Ikona dárku
Kupte si knihu a získejte dárek - knížku ve stejné hodnotě od nás dostanete zdarma!
O knize RecenzeČlánek O autorovi Další informace

O knize

Nové, vázané vydání oblíbené knihy, jež do hloubky prozkoumává kulinářské kouzlo kvašených potravin vás zavede do jejich rozmanitého světa a nabídne jednoduché recepty na výživná, léčivá a lahodná jídla. Kniha Síla přírodní fermentace je oslavou přírodního bohatství, jehož chuti a prospěšných látek si lidstvo užívá po tisíce let a které se může stát součástí i vašeho jídelníčku. Je první kuchařkou, jež do hloubky prozkoumává kulinářské kouzlo kvašených potravin – zavede vás do jejich rozmanitého světa a nabídne jednoduché recepty na výživná, léčivá a lahodná jídla.

Autor popisuje, jak na domácí výrobu kysaných mléčných produktů, představuje základní postupy na výrobu sýrů, věnuje se kváskovému pečivu, luštěninám či nastiňuje variabilitu přípravy kysaného zelí i jiné nakládané zeleniny. Mnohdy se během svého vyprávění pozastaví nad tradicemi nejrůznějších světových kultur. V knize nechybějí ani skutečně jednoduché techniky na domácí výrobu piva, vína i octa (spolu s recepty na cider, medovinu či šumivé víno).

Díky jedinečnému stylu autora, který mísí historky a exkurze z celého světa, více než stovku receptů a úvahy o fermentaci coby nástroji společenské změny, je tato kniha jedním z nejúspěšnějších titulů o fermentovaných potravinách vůbec.

Chcete novinky z Alferie?

No spam guarantee.

Článek

Recenze Evy Hauserové z Permakultury (CS) ke knize Síla přírodní fermentace: Vždycky mě fascinoval svět miniaturních bytostí, které dovedou měnit ovocné šťávy ve vína, tvaroh v sýr, nebo mouku s vodou v chléb. Teď mě ale k vlastním experimentům podnítila kniha plná nadšení a osobních zážitků... Alternativně žijící Američan Sandor Katz představuje ve své knize... Více informací


Když jsem si naložila svoje první kysané zelí, tušila jsem, že se odehrává něco výjimečného. Bylo to vlastně jednoduché: nakrájet, prosolit, promasírovat, upěchovat a pak už jen sledovat (a poslouchat), jak každým dnem přibývají bublinky a čekat, než bude prokvašená dobrota s blahodárnými účinky hotová. Při pozorování bublajících signálů života jsem si říkala, jak to,... Více informací


V půli listopadu vydalo nakladatelství Alferia  vázaný reprint knihy Sandora Katze Síla přírodní fermentace. Tuto knihu jsem si chtěla přečíst už před pár lety. Čas uzrál až teď, a tak vám můžu o této skvělé knize konečně napsat pár vět. Autor knihy žije v alternativní komunitě v Short Mountain, Tennessee. K fermentaci se dostal přes makrobiotickou stravu. K... Více informací


Oblíbený titul Síla přírodní fermentace od Sandora Katze nyní ve vázaném vydání! Objevte léčivou sílu fermentovaných potravin! Nové, vázané vydání oblíbené knihy, je oslavou přírodního bohatství, jehož chuti a prospěšných látek si lidstvo užívá po tisíce let a které se může stát součástí i vašeho jídelníčku. Je první kuchařkou, jež do hloubky prozkoumává kulinářské kouzlo... Více informací

O autorovi

Katz Ellix Sandor

SANDOR ELLIX KATZ (*1962) sám sebe označuje za fermentačního fetišistu. Jeho posedlost fermentací se objevila spolu s nadšením pro vaření, výživu a zahrádkaření. Jelikož sám žije již tři desítky let s virem HIV, spatřuje ve fermentovaných potravinách jednu z nejpodstatnějších složek svého jídelníčku. Přes dvacet let inspiruje svojí knihou Síla přírodní fermentace i sérií workshopů…

Další knihy autora

Další informace

Tištěná kniha

Formát / stran: 144×207, 256 stran
Datum vydání: 12. 11. 2020
ISBN: 978-80-271-3029-0

Novinky