Logo

Literatura poznání

Síla přírodní fermentace – vázané vydání

Síla přírodní fermentace – vázané vydání

Jedninečná chuť a léčivá síla živých kultur

Katz Ellix Sandor

Nové, vázané vydání oblíbené knihy, jež do hloubky prozkoumává kulinářské kouzlo kvašených potravin vás zavede do jejich rozmanitého světa a nabídne jednoduché recepty na výživná, léčivá a lahodná jídla. Více >

Tištěná kniha 299 Kč 399 Kč - 25 %
Ikona dárku
Kupte si knihu a získejte dárek - knížku ve stejné hodnotě od nás dostanete zdarma!
O knize RecenzeDoporuču­jemePřipravu­jemeČlánek O autorovi Další informace

O knize

Nové, vázané vydání oblíbené knihy, jež do hloubky prozkoumává kulinářské kouzlo kvašených potravin vás zavede do jejich rozmanitého světa a nabídne jednoduché recepty na výživná, léčivá a lahodná jídla. Kniha Síla přírodní fermentace je oslavou přírodního bohatství, jehož chuti a prospěšných látek si lidstvo užívá po tisíce let a které se může stát součástí i vašeho jídelníčku. Je první kuchařkou, jež do hloubky prozkoumává kulinářské kouzlo kvašených potravin – zavede vás do jejich rozmanitého světa a nabídne jednoduché recepty na výživná, léčivá a lahodná jídla.

Autor popisuje, jak na domácí výrobu kysaných mléčných produktů, představuje základní postupy na výrobu sýrů, věnuje se kváskovému pečivu, luštěninám či nastiňuje variabilitu přípravy kysaného zelí i jiné nakládané zeleniny. Mnohdy se během svého vyprávění pozastaví nad tradicemi nejrůznějších světových kultur. V knize nechybějí ani skutečně jednoduché techniky na domácí výrobu piva, vína i octa (spolu s recepty na cider, medovinu či šumivé víno).

Díky jedinečnému stylu autora, který mísí historky a exkurze z celého světa, více než stovku receptů a úvahy o fermentaci coby nástroji společenské změny, je tato kniha jedním z nejúspěšnějších titulů o fermentovaných potravinách vůbec.

Chcete novinky z Alferie?

No spam guarantee.

Doporuču­jeme

Připravujeme vázaný reprint knihy Síla přírodní fermentace od Sandora Katze. Oblíbený titul nyní ve vázaném vydání! Objevte léčivou sílu fermentovaných potravin! Nové, vázané vydání oblíbené knihy, je oslavou přírodního bohatství, jehož chuti a prospěšných látek si lidstvo užívá po tisíce let a které se může stát součástí i vašeho jídelníčku. Je první kuchařkou, jež do... Více informací


Připravu­jeme

Připravujeme vázaný reprint knihy Síla přírodní fermentace od Sandora Katze. Oblíbený titul nyní ve vázaném vydání! Objevte léčivou sílu fermentovaných potravin! Nové, vázané vydání oblíbené knihy, je oslavou přírodního bohatství, jehož chuti a prospěšných látek si lidstvo užívá po tisíce let a které se může stát součástí i vašeho jídelníčku. Je první kuchařkou, jež do... Více informací


Článek

Připravujeme vázaný reprint knihy Síla přírodní fermentace od Sandora Katze. Oblíbený titul nyní ve vázaném vydání! Objevte léčivou sílu fermentovaných potravin! Nové, vázané vydání oblíbené knihy, je oslavou přírodního bohatství, jehož chuti a prospěšných látek si lidstvo užívá po tisíce let a které se může stát součástí i vašeho jídelníčku. Je první kuchařkou, jež do... Více informací

O autorovi

Katz Ellix Sandor

SANDOR ELLIX KATZ (*1962) sám sebe označuje za fermentačního fetišistu. Jeho posedlost fermentací se objevila spolu s nadšením pro vaření, výživu a zahrádkaření. Jelikož sám žije již tři desítky let s virem HIV, spatřuje ve fermentovaných potravinách jednu z nejpodstatnějších složek svého jídelníčku. Přes dvacet let inspiruje svojí knihou Síla přírodní fermentace i sérií workshopů…

Další knihy autora

Další informace

Tištěná kniha

Formát / stran: 144×207, 256 stran
Datum vydání: 9. 11. 2020
ISBN: 978-80-271-3029-0

Novinky