Logo

Literatura poznání

9788027135004

Zářijový Book club: Svět nenásilí

5.9.2022

V pondělí 5. září se v bezpečném prostoru Milada na Letné uskuteční první po-prázdninový Book Club. Společně s jogínkou Lucií Konigovou si budeme nad knihou Svět nenásilí povídat nejen o tom, proč je odvážné začlenit principy nenásilí do života a jak to udělat.

Když se totiž podíváme hlouběji, uvidíme, že je to naše vnitřní odezva na okolnosti, jmenovitě na náš strach, jenž nám neustále brání konat podle naší vnitřní pravdy. Když se na to zaměříme, jsme schopni uvidět, že to, co odvahu stimuluje, je přesvědčení o pravdě a snaha konat v souladu s tím, v co věříme, spojené s trvalou důvěrou v moc lásky. Tato láska je pak zcela nezávislá na chování druhých.

Strach samotný však s praktikováním nenásilí nemizí. Co se ale mění, je naše schopnost strach snášet a navzdory strachu stále volit lásku a odvahu. S přibývajícími zkušenostmi a odhodláním se pak k chování ze strachu uchylujeme stále méně.

Knihu Svět nenásilí od Miki Kashtan nemusíte mít předem nastudovanou, ani ji nemusíte znát. Seznámíte se na místě.99

KDY: pondělí 5. září od 18 hod
KDE: prostor Milada (Milady Horákové 53, Letná)

Všichni jste srdečně zváni 🙂

(fb událost zde)

Chcete novinky z Alferie?

No spam guarantee.

Přečtěte si také:

Květnový Book club: Krása jednoduchosti
Květnový Book club: Krása jednoduchosti

Přijďte si s námi číst, povídat, rozjímat a diskutovat nad knihou známého mírového a environmentálního aktivisty, poutníka a publicisty Satiše…

Číst více
Koupit na Grada.cz
Akce