Logo

Literatura poznání

Představujeme: Fermentační řada nakladatelství Alferia

20.4.2022

fermentace

 

 

 

 

 

 

 

Největší osobnosti přes kvašení nyní i v češtině.

Fermentační řada představuje klasiky oboru Sandora Katze a Pascala Baudara. Nejlepší úvod do tématu je kniha Síla přírodní fermentace. Pokud se chcete dozvědět víc, případně úplně všechno, doporučujeme dvojdílné Umění fermentace. A pokud máte alespoň trochu zeleně za humnami, Pascal Baudar vás uvede a nadchne do práce s tím, co roste kolem. Do budoucna chystáme specializovanější Alchymii kódži o magii ušlechtilých plísní. Pokud se kvašení už nadšeně věnujete nebo ho chcete zkusit, tyhle knížky musíte mít doma.

 

Pascal Baudar: Divoké kvašené nápoje (připravujeme, květen 2022)

Kniha Divoké kvašené nápoje: Limonády, piva, vína, medoviny zasvětí všechny začínající nadšence do kvašení i zkušené domovarníky do tajů divokých i domestikovaných bylin, ovoce, bobulí a dalších přírodních přísad, ze kterých si můžete svépomocí vyrobit lahodné alkoholické nápoje.

Podrobně knihu představujeme ZDE.

 

Sandor Katz: Umění fermentace II.

Umění fermentace je pro lepší čitelnost rozdělené do dvou skoro čtyř set stránkových dílů, ale vlastně je to jedna kniha. Knihu doporučujeme všem kuchařům a kuchařkám, farmářům a farmářkám, pěstitelům a pěstitelkám, experimentátorům a experimentátorkám, gurmánům a gurmánkám i zájemcům a zájemkyním o slow food. I těm, kdo se prostě chtějí dozvědět o fermentaci víc a opravdu dobře si počíst

Podrobně knihu představujeme ZDE.

 

Sandor Katz: Umění fermentace I

Rádi bychom Vám představili dvojdílné Umění fermentace. Jedná se nejobsáhlejší knihu o fermentaci, co kdy vyšla, psanou opět autorovým neodolatelným způsobem. Pokud jste fanoušci fermentace nebo se o tomto oboru chcete více dozvědět, něco si doma nakvasit, vybavit si kuchyň, osvojit si opravdu jednoduché postupy, až detektivně si počíst o světě přátelských mikrobů prospívajících našemu lidskému zdraví, kulinářsky pocestovat po celém světě a stát se expertem v přípravě kvašených potravin od kváskového chleba přes zeleninu po rozličné alkoholy, tahle kniha vás nesmí minout!

Podrobně knihu představujeme ZDE.

 

síla

Sandor Katz: Síla přírodní fermentace

Nové, vázané vydání oblíbené knihy, jež do hloubky prozkoumává kulinářské kouzlo kvašených potravin vás zavede do jejich rozmanitého světa a nabídne jednoduché recepty na výživná, léčivá a lahodná jídla.

 

Podrobně knihu představujeme ZDE.

 

 

Chcete novinky z Alferie?

No spam guarantee.

Přečtěte si také:

Připravujeme: Stvořeni pro tyto časy (Kaira Jewel Lingo)
Připravujeme: Stvořeni pro tyto časy (Kaira Jewel Lingo)

Mimořádná učitelka všímavosti Kaira Jewel Lingo ve své knize Jsme tu pro tyhle časy poskytuje dostupné rady pro zvládání obtížných…

Číst více
Článek
Připravujeme: Nápady, jak oddálit konec světa (Ailton Krenak)
Připravujeme: Nápady, jak oddálit konec světa (Ailton Krenak)

Přírodní národy se už s koncem světa musely vypořádat. Teď k propasti míří celé lidstvo.

Číst více
Článek
Představujeme: Miki Kashtan: Svět nenásilí
Představujeme: Miki Kashtan: Svět nenásilí

Byla kdy vize světa bez násilí potřeba víc než právě teď? Miki Kashtan seznamuje čtenáře se svojí vizí světa, kde…

Číst více
Koupit na Grada.cz
Článek